Hyvä tietää

Näin maksat kurssisi

Arbis käyttää kurssimaksujen laskutuksessa verkkomaksua. Saat maksulinkin sähköpostiisi. Maksulinkki on voimassa 28 päivää, minkä jälkeen saat laskun postitse. Voit maksaa myös ilmonet.fi-verkkoportaalin kautta, omien tietojen kohdassa.

Kun olet saanut laskun, voit maksaa sen myös kansliassa. Maksun voi suorittaa pankki- tai luottokortilla. Valitettavasti emme voi ottaa vastaan ​​käteistä.

Suoritettua maksua ei palauteta.

Ilmoita kansliaan, jos haluat saada laskun muuhun kuin kotiosoitteeseesi. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 09 310 494 94 tai sähköpostitse osoitteesta arbis@hel.fi.

Jotkin kurssit kestävät koko lukuvuoden ajan eli sekä syys- että kevätlukukauden. Ne laskutetaan kahdessa erässä, puolet syksyllä ja puolet keväällä.

Jos olet ilmoittautunut koko vuoden kurssille, mutta haluat osallistua vain syyslukukaudelle, sinun on ilmoitettava asiasta kansliaan ennen kevätlukukauden alkua. Jos et ole ilmoittanut asiasta kevätlukukauden alkaessa, sinun on maksettava molemmat lukukaudet.

Jos et maksa kurssiasi ajallaan, saat muistutuksen ja joudut maksamaan 5 euron muistutusmaksun.

Jos et senkään jälkeen maksa kurssia, maksu menee perintään.

Jos haluat peruuttaa ilmoittautumisesi

Ilmoita kansliaan, jos muutat mieltäsi etkä haluakaan osallistua kurssille, jolle olet ilmoittautunut, tai jos haluat keskeyttää jo aloittamasi kurssin.

Opettajalle ilmoittaminen tai kurssin maksamatta jättäminen ei riitä. Jos ilmoitat asiasta kansliaan liian myöhään, kurssimaksu on maksettava.

Ilmoita asiakaspalveluun:

 • viikkoa ennen kurssin alkua, jos kyseessä on enintään kuusi oppituntia kestävä lyhytkurssi
 • kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, jos kyseessä on ruoanlaittokurssi
 • viimeistään ensimmäisen kurssiviikon jälkeen, jos kyseessä on kurssi, jossa on enemmän kuin kuusi kurssikertaa

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse numeroon 09 310 494 94 tai sähköpostitse osoitteeseen arbis@hel.fi.

Voit myös käydä Arbiksen kansliassa osoitteessa Dagmarinkatu 3.

Poissaolo

Sinun ei tarvitse ilmoittaa, jos olet poissa kurssilta kerran tai kaksi kertaa, mutta jos olet poissa pidempään, siitä on ilmoitettava. Varsinkin jos osallistut kurssille, jolla on hyvin vähän osallistujia, on hyvä ilmoittaa, jos olet pari kertaa poissa. Joillakin kursseilla voit menettää kurssipaikkasi, jos olet poissa. Tämä mainitaan kyseisen kurssin tiedoissa.

Alennus kursseista

Voit hakea alennusta kurssimaksuistamme, jos

 • olet työtön
 • olet vanhempainvapaalla
 • olet vuorotteluvapaalla
 • olet opiskelija
 • olet siviilipalveluksessa
 • suoritat asepalvelusta
 • saat hoitotukea
 • saat toimeentulotukea.

Ota tällöin yhteyttä asiakaspalveluun.
Et voi saada alennusta senioreille ja maahanmuuttajille suunnatuista kursseista, koska kyseisillä kursseilla on jo alennettu hinta kaikille osallistujille. Myöskään ruoanlaittokursseista ei saa alennusta.

Opintosetelit

Opetushallituksen ulkopuolisen rahoituksen, niin sanottujen opintoseteleiden, ansiosta Arbis voi tarjota tietyn määrän kursseja alhaisemmalla kurssimaksulla. Nämä kurssit on suunnattu maahanmuuttajille ja senioreille lukuvuonna 2022–2023.

Muutokset kurssiohjelmassa

Joskus jokin kurssi joudutaan perumaan, mutta joskus myös lisäämme kursseja kurssiohjelmaan jälkeenpäin. Verkosta ja kansliasta saat aina viimeisimmät tiedot.

Kurssi perutaan, jos sille ilmoittautuneita on liian vähän. Tällöin kurssille ilmoittautuneille ilmoitetaan asiasta tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Kurssi voidaan myös keskeyttää, jos kurssilla on todellisuudessa liian vähän osallistujia, vaikka ilmoittautuneita olisi ollut tarpeeksi.

Jos opettaja sairastuu tai ei voi pitää oppituntia jostain muusta syystä, pyrimme järjestämään sijaisen. Jos se ei onnistu, meidän on peruttava oppitunti. On tärkeää, että meillä on puhelinnumerosi, jotta voimme ilmoittaa sinulle, jos oppitunti peruuntuu! Jos puhelinnumerosi vaihtuu, muista ilmoittaa uusi numero asiakaspalveluumme.

Valitettavasti emme voi alentaa kurssin hintaa oppitunnin peruuntumisen vuoksi.

Tarvitsetko todistuksen?

Halutessasi voit saada todistuksen siitä, että olet käynyt kurssin Arbiksessa. Todistus ei maksa mitään. Keskustele asiasta opettajasi kanssa kurssin lopussa.

Edellisen vuoden kurssitodistukset maksavat 10 euroa.

Lahjakortti

Yllätä ystäväsi tai läheisesi aineettomalla lahjalla. Anna lahjakortti esimerkiksi kieli-, ruoanlaitto- tai tanssikurssille.
Valitse lahjoitettava kurssi ilmonet.fi-verkkoportaalissa ja ota sen jälkeen yhteyttä Arbiksen asiakaspalveluun puhelimitse numeroon 09 310 49494 tai sähköpostitse osoitteeseen arbis@hel.fi.

Näin löydät tiesi Arbikseen

Yleiset kulkuvälineet

Pääset Arbikseen helposti raitiovaunulla ja bussilla. Kansallismuseon pysäkeiltä on matkaa Arbikseen vain 200 metriä. Kampista ja rautatieasemalta on noin 10 minuutin kävelymatka.

Pysäköinti

Valitettavasti Arbiksella ei ole pysäköintipaikkoja kurssilaisille. Pysäköinti lähialueiden kaduilla on maksullista.

Taksi

Aivan Arbiksen lähettyvillä on taksiasema. Arbiksen vahtimestari voi auttaa sinua soittamalla taksin.

Arbikseen pyörätuolilla

Arbikseen pääsee pyörätuolilla. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Arbiksella on myös pyörätuoli, jota voi lainata. Soita tällöin etukäteen vahtimestarille numeroon 09 310 494 92.

Lapset kurssilla

Opiston kurssit on suunnattu ensisijaisesti aikuisille, mutta Arbis järjestää myös perhekursseja sekä kursseja lapsille ja nuorille. Perhekursseille ilmoitetaan aina sekä lapsi että aikuinen.

Vakuutus

Opisto ei vakuuta aikuisia eikä alaikäisiä kurssilaisia. Sen vuoksi on tärkeää, että esimerkiksi puutyökurssille osallistuvilla on oma tapaturmavakuutus.

Arbiksen säännöt

Kurssille osallistujana sinun odotetaan saapuvan tunnille ajoissa ja käyttäytyvän asiallisesti.

Langaton verkko

Arbiksella on koko talon kattava langaton Stadinet-verkko, jota kaikki Arbiksessa kävijät voivat käyttää ilmaiseksi. Verkkoon pääsee ilman salasanaa.

Asiakastietokoneet

Kirjastossa on asiakkaille tarkoitettuja tietokoneita. Niillä voi tehdä nopeita vierailuja netissä, mm. googlata, tarkistaa sähköpostin tai hoitaa pankkiasioita. Tulosteet/kopiot omaan käyttöön kirjastossa maksavat 40 senttiä/arkki (vain A2). Tulosteet maksetaan kortilla Arbiksen kansliassa.

Jätteiden lajittelu

Kestävän kehityksen edistämiseksi Arbis lajittelee jätteensä. Jokaisessa kerroksessa on lajitteluastiat biojätteelle, paperille, kartongille, muoville, metallille ja lasille.