Tietoja Arbiksesta

Tämä on Helsingfors arbis, Helsingin ruotsinkielinen työväenopisto

Arbis on Helsingin kaupungin ylläpitämä ja maan suurin ruotsinkielinen kansalaisopisto.

Järjestämme vuosittain runsaat 700 eripituista kurssia mitä erilaisimmissa oppiaineissa käytännönläheisistä lyhytkursseista avoimen yliopiston teoreettisiin yliopistoaineisiin. Jotkin kurssit kestävät vain yhden viikonlopun, toiset taas koko lukuvuoden. Lisäksi järjestämme yleisluentoja ja niihin liittyviä keskusteluja, lauluiltoja ja muita tapahtumia.

Viime vuosina Arbiksen kursseille on ilmoittautunut yli 6 000 henkilöä, ja koska suurin osa osallistuu useammalle kuin yhdelle kurssille, kurssilaisten määrä on noin 15 000 vuodessa. Osallistujien ikä vaihtelee 0:sta yli 90:een. Jos haluat oppia jotain uutta ja kiinnostavaa samalla, kun tapaat mukavia ihmisiä, katso tarjontamme ilmonet.fi palvelussa.

Arbiksen visio
Yksi Arbis kaikille

Arbiksen arvot
Kurssilainen huomion keskipisteenä, osaaminen itseisarvona, joustavuus, ennakkoluulottomuus, monimuotoisuus, ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävä kehitys sekä elävä ja oikea ruotsin kieli.

Arbiksen toiminta-ajatus
Arbis on avoin ja osallistava ruotsinkielinen tila, joka antaa asukkaille mahdollisuuden hankkia uusia taitoja ja valmiuksia sekä integroitua ruotsin kieleen. Arbis tarjoaa kokemuksia ja yhteisöllisyyttä sekä edistää suomenruotsalaista kulttuuria ja ruotsin kielen taitoa.