Perusopetus aikuisille

Tältä sivulta voit lukea lisää siitä, kuka voi opiskella aikuisten perusopetuksessa ja miten opinnot on järjestetty. Aikuisten perusopetuksessa voit suorittaa koko perusopetuksen tai vain tiettyjä oppiaineita.

Kuka voi opiskella aikuisten perusopetuksessa?


Voit osallistua aikuisten perusopetukseen sen vuoden syyslukukaudesta lähtien, kun täytät 17 vuotta. Voit opiskella aikuisten perusopetuksessa, jos perusopetuksesi on jäänyt kesken ja tarvitset päättötodistuksen. Päättötodistuksella voit jatkaa opintoja lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa. Jos olet aikuinen maahanmuuttaja ja tarvitset vahvistusta luku-, kirjoitus-, matematiikan- ja yhteiskuntataidoissasi, voit osallistua alkuvaiheen opetukseen.

Mistä opinnot koostuvat?


Lukuvuonna 2024–2025 tarjoamme ensisijaisesti alkuvaiheen opintoja. Alkuvaihe vastaa lasten ja nuorten perusopetuksen luokkia 1–6.
Painopistealueita ovat:
• Ruotsin kielen taidon parantaminen
• Tiedonhaku
• Arkielämässä ja suomalaisessa yhteiskunnassa pärjääminen
• Yleissivistyksen täydentäminen


Käytännön tietoa opinnoista


Opetus tapahtuu arkipäivisin ja päiväsaikaan Helsingfors arbiksessa osoitteessa Dagmarinkatu 3. Opetus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kotoutumiskoulutuksen (SFI) kanssa. Lukuvuosi 2024–2025 alkaa virallisesti 9. syyskuuta, mutta kaikkien uusien opiskelijoiden tulee olla paikalla jo 2. syyskuuta klo 9.30 aloitusviikkoa varten.

Ruotsinkielisen aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelma Helsingissä.

Hakeminen


Voit hakea aikuisten perusopetukseen lähettämällä sähköpostin Lia Sireliukselle osoitteeseen lia.sirelius@edu.hel.fi.
Hae viimeistään 1.8.2024.
Elokuun alussa sinut kutsutaan haastatteluun. Haastattelun aikana laadimme muun muassa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, joka sisältää ne kurssit, jotka sinun tulee suorittaa saavuttaaksesi opintotavoitteesi.

Oletko epävarma, onko tämä oikea koulutusmuoto sinulle, tai onko sinulla kysymyksiä? Ota yhteyttä Nina Malaskaan sähköpostitse osoitteessa nina.malaska@hel.fi.